Филе от патешки гърди с ябълка и картофки „Уеджис“

Food Service - ХоРеКа

Професионални решения за ресторанти

Филе от патешки гърди с ябълка и картофки „Уеджис“

Съставки за 4 порции

4 филета от патешки гърди

1 яйце

галета/хлебни трохи

300 мл пилешки бульон

2 с.л. сметана

1/2 ч.ч. вино

2 ябълки

шепа зърна бяло грозде (нарязани на половинки)

100 г. масло

картофки „McCain Wedges Skin-on

сол и пипер

 

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на резени. Сотирайте ябълковите резени и гроздето в масло. Разтопете маслото в тиган и запържете патешките гърди по 4 минути от двете страни, докато се зачервят. Отстранете тигана, но го поддържайте топъл. Смесете пилешкия бульон и виното в тенджера на котлона и ги оставете да се редуцират. Добавете сметаната.

Подгответе картофките (във фритюрник за 3 минути на 175 градуса или във фурната за 20-24 минути на 175 градуса).

Поставете патешките филета в чиния заедно с ябълковите резени и гроздето. Залейте ги със соса. Гарнирайте с картофките.