Телешко задушено с бира и пикантни пържени картофки

Food Service - ХоРеКа

Професионални решения за ресторанти

Телешко задушено с бира и пикантни пържени картофки

Съставки за 4 порции
600
г. крехко телешко
100
г. бекон
1
глава лук
2
с.л. доматено пюре
1
с.л. червен пипер
150
г. грах
200
г. моркови
4
с.л. зехтин
1
ч.ч. телешки бульон
300 мл бира
2
с.л. нарязан магданоз
1
стрък мащерка
пикантни пържени картофки „McCain Spicy XL Frites
сол и пипер
 
Нарежете телешкото на хапки. Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни. Нарежете бекона на лентички и го добавете към месото, докато се пържи. Намалете котлона и добавете доматеното пюре, червения пипер, лука, мащерката, бульона и половин чаша бира. Оставете да се задушава на бавен огън около половин час.

Добавете нарязаните на кубчета моркови, граха и останалата бира, и задушавайте още 20 минути.

Пригответе пикантните картофки (във фритюрник за 3 минути на 175 градуса или във фурната за 20 минути на 225 градуса).

Овкусете месото със сол и пипер, отстранете стръка мащерка и сервирайте веднага върху затоплени чинии заедно с пикантните картофки. Гарнирайте с нарязания магданоз.