Филе от сьомга с домати, бира и печени картофи

Food Service - ХоРеКа

Професионални решения за ресторанти

Филе от сьомга с домати, бира и печени картофи

Съставки за 4 порции

500 г. филе от сьомга (или тилапия)

2 стръка зелен лук

4 големи домата

1 ч.л. нелютиво къри

3 с.л. зехтин

200 мл светла бира

4 с.л. галета или хлебни трохи

2 с.л. нарязан магданоз

Картофи за печене „McCain Nature Easy Baking Potatoes

4 с.л. течна сметана за готвене смесена с пресни зелени подправки

сол и пипер

 

Срежете доматите на половина и ги почистете от семето. Поръсете месестата част със сол.

Нарежете на ситно зеления лук, изплакнете и отцедете в гевгир.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете рибното филе на лентички и го поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в тиган и запържете рибните лентички. Добавете зеления лук и кърито и продължете да ги пържите още малко. Добавете бирата и оставете да се задушават още около три минути.

Напълнете издълбаните домати с рибната смес и ги поръсете с хлебните трохи.

Запечете доматите и картофите за около 10 минути или докато станат златисти.

Срежете картофите отгоре и ги напълнете със сметановия сос със зелени подправки.

Украсете доматите с магданоз и ги сервирайте заедно с картофите.a