Тарталети с патладжан, агнешки котлети и френски картофки

Food Service - ХоРеКа

Професионални решения за ресторанти

Тарталети с патладжан, агнешки котлети и френски картофки

Съставки за 4 порции

 

400 г. френски картофки „Easy Nature Pommes Parisiennes

2 патладжана

1 опаковка бутер тесто

1 с.л. рас-ел-ханут (арабска смес от подправки)

100 г. козе сирене

свежа мента (минимум 10 стръка)

2 с.л. бяла захар

200 мл оцет

2 скилидки чесън

10-12 агнешки котлета

сол и пипер

 

 

Загрейте фурната предварително на 200 градуса. Надупчете патладжаните с вилица и ги печете около 30 минути, докато омекнат. Оставете ги да изстинат, а след това ги срежете по дължина и изгребете меката част.

Размразете бутер тестото. Овкусете патладжана с расул-ел-ханут. Изрежете тестото спрямо формичките за тарталети и оформете кошничката, която след това запълнете с патладжанената смес. Отгоре поръсете с натрошено козе сирене. Запечете във фурната за около 15 минути или докато се зачервят. Ако нямате форми за тарталети, можете да използвате тава за мъфини.

Измийте листата от мента и ги пюрирайте в блендер заедно с оцета. Поставете ги в тенджера, като добавите захарта и загреете до нейното разтваряне. Оставете сместа да изстине и всички аромати да се смесят.

Нарежете чесъна на много ситно и го нанесете по месото заедно със солта и пипера. Изпечете френските картофки според указанията на опаковката.

Загрейте малко зехтин и изпържете агнешките котлети по 4-6 минути от всяка страна, докато отвън се запекат до хрупкавост, а отвътре останат розови.

Извадете тарталетите с патладжан от формите и ги поставете в чинии за сервиране. Добавете картофките и разпределете агнешките котлети, като ги залеете с ментовия сос.