Телешко по японски с мини картофки

Food Service - ХоРеКа

Професионални решения за ресторанти

Телешко по японски с мини картофки

Съставки за 4 порции

400 г. мини картофки „Easy Nature Mini Potatoes

450 г. телешко нарязано на лентички

2 с.л. слънчогледово олио

150 мл сос „Терияки“

Червена чушка

Зелена чушка

Сусам

 

Загрейте 1 с.л. слънчогледово олио в тиган. Запечете картофките до златисто. Нарежете чушките на лентички. Загрейте втората лъжица олио в уок или тиган. Запържете лентичките телешко месо заедно с чушките. Добавете соса „Терияки“ и разбъркайте. Оставете да се маринова. Сервирайте порция мини картофки в купа като добавите телешките лентички и накрая поръсите със сусам.