Съставки за 4 порции
500 г. филе от сьомга (или тилапия)
2 стръка зелен лук
4 големи домата
1 ч.л. нелютиво къри
3 с.л. зехтин
200 мл светла бира
4 с.л. галета или хлебни трохи
2 с.л. нарязан магданоз
Картофи за печене „McCain Nature Easy Baking Potatoes“
4 с.л. течна сметана за готвене смесена с пресни зелени подправки
сол и пипер
Срежете доматите на половина и ги почистете от семето. Поръсете месестата част със сол.
Нарежете на ситно зеления лук, изплакнете и отцедете в гевгир.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете рибното филе на лентички и го поръсете със сол и черен пипер.
Загрейте зехтина в тиган и запържете рибните лентички. Добавете зеления лук и кърито и продължете да ги пържите още малко. Добавете бирата и оставете да се задушават още около три минути.
Напълнете издълбаните домати с рибната смес и ги поръсете с хлебните трохи.
Запечете доматите и картофите за около 10 минути или докато станат златисти.
Срежете картофите отгоре и ги напълнете със сметановия сос със зелени подправки.
Украсете доматите с магданоз и ги сервирайте заедно с картофите.a